Kollekció: C-vitamin
C-vitamin tartalmú termékek
A C-vitamin támogatja az immunrendszert, növeli a fehérvérsejtek számát és csökkenti a meghűléses megbetegedések tüneteit, továbbá antioxidáns hatású.
-
JutaVit C-vitamin 1000 mg Forte rágótabletta + D3-vitamin+ Csipkebogyó kivonat.
- Normál ár
- 1.700 Ft
- Akciós ár
- 1.700 Ft
- Normál ár
-
- Egységár
- per
Elfogyott -
JutaVit Aszkorbinsav por 100% 160g. Aszkorbinsavat tartalmazó étrend-kiegészítő
- Normál ár
- 1.350 Ft
- Akciós ár
- 1.350 Ft
- Normál ár
-
- Egységár
- per
Elfogyott -
JutaVit C-vitamin 100mg Gyermekeknek & Family Természetes Acerola kivonattal 60db
- Normál ár
- 1.330 Ft
- Akciós ár
- 1.330 Ft
- Normál ár
-
- Egységár
- per
Elfogyott -
Natur Tanya Szerves C+D - 1000 mg C-vitamin és 2000 NE D3-vitamin, E-vitaminnal dúsítva
- Normál ár
- 2.428 Ft
- Akciós ár
- 2.428 Ft
- Normál ár
-
- Egységár
- per
Elfogyott -
Nutriversum - C+D3 - 60 tabletta - VITA
- Normál ár
- 1.890 Ft
- Akciós ár
- 1.890 Ft
- Normál ár
-
- Egységár
- per
Elfogyott -
Natur Tanya Szerves C-por – azonnal oldódó, gyömbéres - citromos ízű C-vitamin por, 60 adag
- Normál ár
- 2.329 Ft
- Akciós ár
- 2.329 Ft
- Normál ár
-
- Egységár
- per
Elfogyott
A C-vitamin védelmez és nagyszerű immunerősítő
A C-vitamin, vagy más néven aszkorbinsav Szent Györgyi Albertnek köszönhetően nálunk is az egyik leghíresebb vitamin, így az emberek általában ennek hatásairól tudnak a legtöbb információt. A szervezet védekezésében segít, mivel semlegesíti a szabad gyököket, vagyis antioxidáns hatású, így erősíti az immunrendszert. Ez azért nagyon fontos, mert a sejtek energiatermelő folyamatai során keletkező, oxigéntartalmú, „agresszív”, káros szabad gyökök megkötésének hiányában rengeteg betegség előjöhet. A C-vitamin szintén közismert hatása, hogy segít a meghűléses megbetegedések megelőzésében, kezelésében. Továbbá lassítja az öregedést, az inak és csontok kiépülésében is szerepet játszik, így bőrünk sokáig szép és egészséges maradhat. A C-vitamin a skorbut ellen is jó, sőt a szürkehályog kialakulásának kockázatát is csökkenti.
A gyümölcsökből és zöldségekből bevitt C-vitamin jobban hasznosul, így első sorban azok fogyasztása javasolt. Sok C-vitamin van a karfiolban, a spenótban, a káposztában, a sütőtökben, a brokkoliban, a paprikában és a paradicsomban, a homoktövisben, az eperben, málnában, áfonyában és persze a citrusokban (narancs, citrom, grapefruit). E-vitaminnal, A-vitaminnal (béta-karotin) együtt szedve segít az immunrendszer megerősítésében, de javítja a vas felszívódását is. A legtöbb emlőstől eltérően az ember nem képes a szervezetében előállítani a C-vitamint, így kénytelen a táplálékkal, kapszula vagy csepp formában bevinni a megfelelő mennyiséget. A fagyasztott zöldségek és gyümölcsök jelentős mennyiséget veszítenek C-vitamin tartalmukból, így amennyiben lehetséges friss és nyers formában fogyasszuk őket. Vízben oldódó vitamin, a felesleg a vizelettel ürül, így nem nagyon lehet túladagolni. Ajánlott napi mennyiség 1000-2000 mg, télen vagy nagy megterhelés eresén, akár még ennél is több a testünk szükséglete.