Vitamin gyerekeknek összefoglaló

Szüksége van vitaminokra a gyerekeknek?

A legtöbb vitaminra a gyerekeknek - bár eltérő mennyiségben, mint a felnőtteknek - is ugyanúgy szüksége van a megfelelő fizikai és szellemi fejlődéshez. Ezen felül az ásványi anyagok bevitelét is érdemes figyelni, hiszen ezek a nyomelemek is segítenek a normális növekedésben. A szülők felelőssége, hogy gyerekeinek is változatos, kiegyensúlyozott és egészséges étrendet biztosítsanak, viszont ez nem mindig sikerül és fontos, hogy a gyerekek azokat a tápanyagokat is megkapják, amikből nehéz az étkezéssel megfelelő mennyiséget a szervezetbe bevinni. Mindenféleképpen egyeztessen szakemberrel arról, hogy milyen ásványi anyagokat és vitaminokat szán gyerekeinek!

Legfontosabb ásványi anyagok és vitaminok gyerekeknek

Alapvetően a legtöbb nyomelemre ugyanúgy szüksége van a gyerekeknek, mint a felnőtteknek, párat azért emeljünk ki.

 • Omega 3: az idegrendszer normális működéséhez szükséges és a gyermekek esetében gyakori, hogy az étrendben hiányoznak az omega-3 zsírsavak. (megtalálható a hidegen sajtolt növényi olajokban és a tengeri halak olajában is)

 • C-vitamin: az immunrendszerünk támogatója és erősítője, védi a szervezetünket a káros szabadgyökök hatásaitól. A kevés gyümölcs és zöldséget tartalmazó étrend esetén kiemelt fontosságú.

 • B-vitaminok: A B-vitaminok segítik a szénhidrát anyagcserét és megóvják a gyerekeket a cukor okozta szellemi kifáradástól és ez azért rendkívül fontos a gyermekeink esetén, mert általában magas finomított liszt és cukor tartalmú ételt esznek.

 • Magnézium: szintén a megfelelő idegrendszeri folyamatokban segít. A fejlődésben lévő szervezetnek kifejezetten fontos, támogatja a csontokat, az izmokat és az idegrendszert is, de segít az álmatlanság, szorongás és hiperaktivitás problémáit is orvosolni. Segíti a kalcium hasznosulását is.

 • Kalcium: a csontok megfelelő növekedésért felel.

 • D-vitamin: A magnéziumhoz hasonlóan segíti a kalcium beépülését, és támogatja az immunrendszert.

 • Jód: feladata a pajzsmirigy megfelelő működésének biztosítása.

 • A-vitamin: A szép, egészséges bőr fenntartásában és a megfelelő látásban segít.

 • Vas: 1-2 évesek gyakran vashiányban szenvednek, így a megfelelő vasbevitelre is érdemes figyelnünk gyermekünknél.

Alább látható egy teljeskörű táblázat, vitamin gyerekeknek összefoglaló táblázat.

Vitaminok és ásványi anyagok gyermekenek táblázat

Melyik vitamint vegyem a gyerekemnek?

Ezernyi termék között valóban fejfájást okozhat a megfelelő termék kiválasztása. Pár alapvető ötlettel le lehet egyszerűsíteni, szűkíteni a dolgot, így könnyebb lesz a választás:

 • A termék mérete, formája és állaga:

  Alapvetően érdemes megnézni a gyereknek szánt vitamin tabletta méretét, minél kisebb, annál könnyebb lesz gyerekünk számára a lenyelése. Amennyiben pedig egyszerűbb megoldást keresünk, úgy ott vannak a jól bevált rágótabletták, szirupok és cseppek. Keresse mindig a vitamin gyerekeknek kollekciót vagy termékleírást a webshopokban!
 • Ízesítés:

  A legtöbben nem szeretjük a tabletták semleges ízét és nem feltétlenül szerencsés, ha gyerekünknek rossz élménnyel párosul a vitamin megevése. A legtöbb gyártó ezért már ízesíti a gyerekeknek szánt termékeit, a leggyakoribb ízek: eper, narancs és cseresznye.
 • Termékpróba:

  Nincs tökéletes képlet arra, hogy melyik termék válik be a legjobban gyerekünk számára, vagy melyiket tudjuk sikeresen honosítani. Javasolt ezért több, hasonló terméket is kisebb kiszerelésben is kipróbálni és csak a sikeres próbák után váltani nagyobb, olcsóbb kiszerelésre.
vitaminpro-ajanlasavalJutavit gumivitamin gyerekeknek
vitaminpro-ajanlasavalVitemix multivitamin szirup gyerekenek Vitaking

Ön is szeretné, ha gyerekei vitamin és ásványi anyag bevitele megfelelő lenne?

KATTINTSON IDE GYEREKNEK FEJLESZTETT VITAMINOKÉRT!