Szerves magnézium, az enzimek támogatója

A szerves magnézium szerepe és a B6-vitamin

A szerves magnézium bevitel nagyon fontos a szervezetünknek, mivel a magnézium rengeteg feladatot lát el a szervezetünkben: fenntartja a normális nátrium, kálium és foszfor egyensúlyt szükséges a sejtek ioncseréjéhez és segíti a C-vitamin hasznosulását. Több, mint 300 kulcsfontosságú enzim működéséhez szükséges, jelentős szerepe van a szénhidrátok, zsírok, nukleinsavak és fehérjék anyagcseréjében és amiről a talán a leghíresebb, hogy a magnézium támogatja az idegek és az izmok normális működését. Érdemes kalciummal, foszforral, A-vitaminnal vagy B6-vitaminnal kombinálni, mivel segítik egymás felszívódását.

magnezium_termekek
 

Szerves magnézium hatásai

A magnézium csökkenti a koleszterinszintet, csökkenti a szívroham kockázatát is és javítja a szívműködést. Támogatja az immunrendszert és lassítja az öregedést. Kiválóm savkötő, így gyomorsav túltengés esetén is alkalmazandó (ilyenkor étkezés előtt kell bevenni). Hozzájárul a fogak egészségének megőrzéséhez, csökkenti a vesekő és az epekő kialakulásának kockázatát. Kalciummal együtt alkalmazva mérsékli a depressziót és stressz káros hatásait. Javítja a szellemi teljesítőképességet. Hatással van az energiatermelésre, az izom működésre és az idegi jelátadásra is. Fontos, hogy sajnos a műtrágyázás miatt ételeink magnéziumtatalma egyre alacsonyabb. Több magnézium javasolt a terhes és szoptató anyáknak, a fogamzásgátló tablettát szedő nőknek, azoknak, akik sok alkoholt fogyasztanak, akik stresszes életmódot élnek és azoknak akik aktívan sportolnak. A magnézium hiánya okozhat idegrendszeri tüneteket (zavart, rossz koncentrálóképesség, ingerlékenység) és izomremegést, izomgörcsöket (reszketés, éjszakai lábikragörcs).

Miért jobb a szerves magnézium, mint a "sima"?

A szerves magnézium sokkal jobban oldódik a vízben, mint szervetlen társai, ezért annyira hatékony és népszerű. A szerves magnézium-citrát sokkal jobb felszívódási képességgel rendelkezik, így sokkal jobban hasznosul a szervezetben, mint a szervetlen magnézium-oxid vagy a magnézium-karbonát. Mindig érdemes egy magnézium terméknél megnézni az összetevőket. Amennyiben magnézium-oxid vagy a magnézium-karbonát is van a termékben, az azt jelenti, hogy gyengébb minőségű a termék felszívódása, úgymond dúsítva van. A magnézium-orotát vegyület különleges, mivel kelát képző képessége miatt megakadályozza, hogy az ételek megkössék, így ez is egy javasolt formája a magnéziumnak.

vitaminpro-ajanlasaval
Szerves magnézium B6-vitaminnal

Hogyan tudok elegendő magnéziumhoz jutni a szerves magnézium tablettán kívül?

Magnéziumot tartalmaz többek között a lazac, a rák, a sötétzöld leveles zöldségek például a káposzta, a sóska, a spenót, a mángold, ezen felül az alma, a citrom, a grapefruit, a füge, a mandula, a diófélék, a borsó, a lencse és a bab is. Sajnos a magas zsírtartalmú értrend rontja a magnézium felszívódását. A szerves magnéziumot lehetőleg két étkezés között vegyük be, mert sósav megkötési képessége miatt megzavarhatja az emésztés folyamatát. Ajánlott napi mennyiség 300-350 mg, terhesség vagy szoptatás alatt érdemes ezen kicsit növelni 400-450 mg. Intenzív folyamatos testedzés vagy nagyobb fizikai terhelés esetén pedig akár 500-600 mg is javasolt lehet.

Ön is szeretne elegendő szerves magnéziumot bevinni?

KATTINTSON IDE TOVÁBBI SZERVES MAGNÉZIUMOKÉRT