Mi kell a tökéletes pihenéshez?

A hálószoba kiváló hely egy jó éjszakai alváshoz is, ami elengedhetetlen az általános egészséghez és jóléthez.

A legjobb hely otthonunkban a tökéletes kikapcsolódáshoz és egy kis lazításhoz a hálószoba. Kényelmes ágyával és megnyugtató légkörével a hálószoba menedéket nyújt mindazoknak, akik el akarnak menekülni a mindennapi élet nyüzsgése elől.

A hálószoba kiváló hely egy jó éjszakai alváshoz is, ami elengedhetetlen az általános egészséghez és jóléthez.

Mi kell a tökéletes pihenéshez?

Mindenekelőtt egy jó matrac! Gondold át, mennyi időt töltesz alvással, és amikor megvásárolnod a matracot lehet nem ez lesz az a tétel, amin sokat kellene spórolnod.

Paplanok, párnák! A fejpárna megfelelő megválasztása kulcsfontosságú az alvásminőság szempontjából, de az sem mindegy milyen ágyneműhuzatba teszed bele. A jó ágyneműhuzat anyaga és mérethelyesége is hozzájárul a megfelelő kényelemhez.


Ágynemű huzatok széles választékban a Függöny Sarok webáruházban! 

A megfelelő fényviszonyok! A legtöbbünk számára minél sötétebb, annál jobb. Minimalizáld a fény mennyiségét a hálódban. A fény szabályozása különösen fontos, ha napközben is szeretnéd álomra hajtani a fejed. Nem érdemes nagy fényerejű éjjeli lámpákat használni, de még az éjjeli órád se adjon ki sok fényt.

A zaj kizárása! A legtöbb ember számára a lehető legkevesebb zaj a legjobb megoldás. Ha zajos helyen kényszerülsz aludni, a füldugó is segíthet.

Legyen mindig innivaló az ágy mellet! Azért, hogy ne kelljen kimenni a hálóból mikor megszomjaztál legyen kéznél egy ital. Persze, ha lefekvés előtt figyelsz az étkezésre akkor kisebb eséllyel szomjazol meg.

A megfelelő hőmérséklet! Bár a tanulmányok azt mondják, hogy inkább a hűvösebb szoba az elfogadható az átlagemberek számára, de persze ebben is vannak kivételek. Ha nem szeretnél ezért tekerni a termosztáton, de vágysz kis extra melegre akkor elég, ha kéznél van egy jó vastag takaró.

Ne legyen felesleges elektronika a hálóban! Ha a mobilod állandóan veled van, azt lefekvés előtt 1 órával már érdemes félretenni, mert ezzel is könnyebbé válhat majd az elalvás. 

Háziállatok. Nem mindenki tud az ágyba beengedett háziállatok miatt jól aludni. A kis kedvenc szükségleti és ösztönei folytán feleslegesen járkálgathatnak, ami meg kizökkent a folytonos alvásból.

Az örök gyerekek persze magukkal vihetik a hálóba a kedvenc plüssmackójukat vagy valami kellemes emléket, amivel jó érzéssel hajtja álomra a fejét.

Győződj meg arról, hogy ezek alapján a lehető legjobb alvási környezetet teremtetetted meg magadnak.