Három dolog, amit mindenképp ellenőrizz, mielőtt kiválasztod a fogszabályzó szakorvosod!

Fogszabalyozas_Vitamin Pro_vendegcikk

A fogszabályozás kulcsszereplője a páciensen kívül a fogszabályzó szakorvos. Fontos, hogy olyan személyt találjunk, akinek szakmai tudásában 100%-ig megbízunk és a gondolat, hogy hónapokig találkozunk ezzel a személlyel pozitívan hat ránk.

 

Utóbbi egy komoly kérdés és viszonylag keveset beszélünk róla. A fogszabályozás során többször kell találkoznunk a szakorvossal, valamint a teljes mosolyunk és fogaink egészsége is az ő kezében van. Így érdemes alaposan utána járni, hogy ki az, akivel tényleg szeretnénk együtt dolgozni. Összeszedtünk három tényezőt, amire érdemes odafigyelni a megállapodás előtt.

1, Szakmai múlt

Talán az egyik legfontosabb, hogy milyen szakmai múlttal rendelkezik választott szakorvosunk. Mióta van a pályán, milyen típusú fogszabályozással foglalkozik, hány pácienséről tudni, hol tanult. Amennyiben részletgazdag oldalon vagyunk, minden ilyen információt megtalálunk róla. Nézzünk körbe azonban fórumokon is, ahol objektív véleményekkel is nagyobb arányban találkozhatunk.

2, Referenciák

Ez szintén egy fontos tényező, hiszen ezek alapján láthatjuk, hogy milyen eredményeket ért már el az orvosunk. Egy kiváló kiinduló pont lehet, azonban vegyük figyelembe, hogy minden eset egyedi, ne azt képzeljük el, hogy a mi fogunk is pont ugyanolyan lesz, mint a képeken, csak a szakorvos tudását ítéljük meg!

3, Környezet

Nehéz lenne olyan embert találni, aki örömmel ül be olyan fogorvosi székbe, amelynek a környezete hagy kívánni valót maga után. A magára adó fogszabályzó szakorvos minden bizonnyal minőségi és tiszta munkakörnyezetet biztosít a pácienseknek, magának és a munkatársainak is.

Természetesen ezeken kívül számtalan tényező meghatározó lehet még, de ezt három dolgot javasoljuk mindenképpen ellenőrizni!

Egészségi állapotunk függ attól, hogy érdemes-e elkezdeni a fogszabályozást?

Bár közvetlen összefüggés nincs, azonban érdemes a lehető legjobb egészségi állapottal belekezdeni ebbe a kezelés sorozatba is. Például egy megfázás esetén problémás lehet a fogszabályzó igazítása. Érdemes tehát vitaminokkal és egészséges ételekkel támogatnunk egészségünket ebben az időszakban.

A fogszabályozás egészségügyi kérdés is

Fontos megemlíteni, hogy a fogszabályozás nem csak esztétikai, de egészségi kérdés is. Amennyiben szeretnénk, hogy hosszú távon egészségesek maradjanak fogaink, akkor az elálló fogakat is kezelni kell. Ügyeljünk a testi-lelki egyensúlyunkra, vitamin bevitelünkre és közelebb lépünk az egészséges élethez.