Edzés otthon - Ha elakadtál, vagy nem tudod, milyen eszköz lenne a megfelelő, tippjeink segítenek.

Bemelegítés, nyújtás

A bemelegítésre és a nyújtásra otthon is fontos figyelmet fordítanod. A bemelegítés fokozza az izmok vérkeringését és felkészíti az ízületeket a mozgásra. A bemelegítés elhagyása sérüléshez vezethet! A nyújtás pedig ellazítja a megmozgatott izmokat, csökkenti a másnap jelentkező izomláz mértékét, így szintén nem érdemes kihagyni az edzés végeztével.

Megfelelő cipő

Sokan hajlamosak otthon mezítláb nekiállni edzeni. Ez viszont egy elég nagy hiba, mert könnyen sérüléshez vezethet, hiszen nincs, ami megtartsa a lábat. A szőnyegen, padlón könnyen megcsúszhatsz, fontos, hogy a lábadon stabil, sportolásra alkalmas cipő legyen, különben könnyen csúnya vége lesz az otthoni mókának. A cipő azért is fontos, mert kialakításának köszönhetően csillapítja az ízületeket érő ütéseket, pl. szökdelésnél. Hidd el, boka- és térdízületeid épsége megér annyit, hogy a lakásban egy órán keresztül cipőt viselj. Ha egyébként meg már elszenvedtél valamiféle sport sérülést akkor használj olyan kiegészítőket, amelyek megóvják a szóban forgó testrészt a további sérülésektől. Fitnesz kiegészítők ››  

Eszközök

Ha otthoni fitneszeszköz beszerzésén gondolkodsz, érdemes olyat választanod, ami többfunkciós, vagy több testrészt is meg tudsz vele mozgatni. Főleg akkor fontos szempont ez, ha egy kisebb lakás áll rendelkezésedre, hiszen így nem kell tárolnod a többféle eszközt.

Saját testsúlyos edzés a függesztékes tréning hevederrel. 
Otthoni erősítésre, alakformálásra, és állóképesség javítására alkalmas.

Az edzőheveder például tipikusan olyan eszköz, amely sokféleképpen használható, szinte a test minden izmát meg tudod mozgatni vele, esetleg még a nyújtásban is hasznát veheted. Használata egyszerű, felfüggesztéséhez elég egy ajtókeret is. De a különböző gumiszalagok is sokféleképpen használhatóak és kis helyet foglalnak. Ha egy kis változatosságra vágysz, akkor ezeket az eszközöket akár a parkba, vagy utazásra is magaddal viheted, hiszen használatuk nem igényel különös körülményeket, és kis méretük miatt könnyen szállíthatóak.

Már otthonod kényelmében is megvalósítható akár a teljes test edzése is drága fitnesz gépek megvásárlása nélkül! Otthoni edzés nőknek, és férfiaknak megfelelő eszközökkel ››