A lávakő pozitív hatásai

Egyes köveknek éppúgy, mint a növényeknek fantasztikus gyógyító hatása van. A kövekkel való gyógyítás egy igen összetett terápiás forma, ám nem csak emiatt kedvelik sokan a szebbnél szebb ékszer alapanyagokat. A gyógykövek pozitívan hatnak a testünkre, szellemünkre és lelkünkre egyaránt. A gyógyító ásványok misztikus működésének tudományos magyarázata is van.
Miért tulajdonítanak sokan gyógyító erőt az ásványoknak?
Ha egyszerűen akarunk fogalmazni, a kristályok, ásványok is atomokból és molekulákból állnak. Az egyes részecskék hatással vannak egymásra és ez a hatás energiát fejleszt. Tehát a különböző kristályok és ásványok gyógyhatása energiarezgéseikre vezethető vissza, mely kristályrácsos szerkezetükből ered. gondoljunk csak bele, hogy testünk és minden szervünk egy bizonyos frekvencián rezeg. Ha valamelyik szervünk zavart szenved, más frekvencián kezd rezegni. A kő rezgései visszaállítják a terület egyensúlyát, hiszen a megfelelő gyógyító kő alkalmazásakor az adott frekvenciája visszaállítható. A spirituális megközelítés szerint a kövek a tudatosságra és a lélekre hatnak. A kő energiát áraszt, amely hatását kifejti az emberre és teste/lelke rezgéseire egyaránt. Segít feloldania a mentális blokkokat, és a gyógyító ásványok hatására pozitív gondolatok születnek. Bár mindenki más magyarázatban hisz, a lényeg, hogy az ásványok gyógyító hatását évszázadok óta megfigyelések bizonyítják. Ilyen például a lávakő is.


A lávakő keletkezése


Maga a láva az a folyékony kőzetolvadék, amely vulkán kitörését követően a felszínre kerül, vagyis tulajdonképpen maga a magma. A lávakő felülete jellegzetesen lyukacsos, barázdás a felülete, ugyanis ezt a forró lávából kiáramló gőzök alakítják ki a szilárdulás során. A közkedvelt kőzet bázisos, finomszemcsés, sötét színű. A legfőbb előfordulási helye a tengerek és óceánok titokzatos mélye, de olykor bizonyos szigetek mentén a szárazföldek belsejében is megtalálhatóak. Felhasználási területeit tekintve az ékszerkészítéstől a masszázson át egyre több területen felbukkanni látszik.

A lávakő hatása

A lávakőnek erős energetizáló hatása van, már a korai indián és ősmagyar sámánok is gyakran alkalmazták gyógyítás céljából. Szellemi terület tekintetében a védelmező szerepet tölti be. Méregtelenítő, serkentő, regeneráló energiákkal hozzuk összefüggésbe, hiszen biztosítja az egyensúlyt a szervezetben, emellett rendkívül magas ásványi anyag tartalma miatt általános frissítő, nyugtató hatású, erősíti az izmokat és kötőszöveteket egyaránt. Testünk és fizikai aktivitásunk támogatásaképpen pedig erős gyógyító és energizáló, méregtelenítő hatása van. Erősíti az inakat, segíti a kötőszövet regenerálását és serkenti a sejtek vízutánpótlását, illetve serkenti a vérkeringést is. Biztosítja az egyensúlyt a szervezetben, nyugtatja az idegrendszert és hatékonyan serkenti az idegsejtek megújulását. Ha bármilyen ok miatt ebben az energiaáramlásban fennakadás keletkezik, akkor jelez a szervezet betegséggel.

A lávakövet az életenergia áramlásához, ezáltal pedig a gyökércsakrához társítjuk. A lávakő ásvány a közérzetjavító hatásáról is ismeretes, ezért mindennapos viseletre készült ékszerek tökéletes alapja lehet. A lávakő védelmező hatása nem csak a szellemi területek kapcsán mutatkozik meg, hanem a lélek diszharmóniáját illetően is. Lelki területen kiemelkedő védőhatása van a negatív energiákkal szemben, hiszen nem csak a pesszimista gondolatokat űzi el a lávakő, hanem erősen energetizáló és méregtelenítő hatást is tulajdonítanak neki. A mágiában pedig az a gondolat járja róla, hogy védőhatása van a negatív energiákkal szemben, ezért sokszor talizmánkánt is alkalmazzák. Érdemes tehát tudni, hogy nem csak a megkapó megjelenésük miatt számítanak népszerű választásnak a lávakő gyöngyök.

Az esztétikus ékszerről tehát elmondható, hogy nem csak szemet gyönyörködtető megjelenése, hanem vélhető pozitív hatásai miatt is javallott viselni. Férfiak és nők körében is egyre nagyobb teret hódító páratlan kiegészítő.